31 Ocak 2011 Pazartesi

Evlenirken


Sual: Evlenmek için talip olduğum kızların hiçbirini beğenemiyorum. Kiminin boyu uzun, kiminin kısa, kimi kilolu, kimi zayıf, kimi benden yaşlı, kimi de benden küçük diyorum. Kimine çirkin, kimine fakir diyorum. Kimseyi beğenemiyorum. Bu konuda ölçümüz ne olmalıdır?
CEVAP
Ölçümüzü dinimiz bildirmiştir. Yaş ve boy farkı dinde önemli değildir. Çirkin ve fakir de olabilir. Olmaması gereken tek şey dinde zayıflıktır. Dini noksansa, her şey mükemmel olsa önemli değildir. Çünkü Peygamber efendimiz buyuruyor ki:
(Kadın, ya malı için veya güzelliği için yahut da dini için alınır. Siz dindar olanını alınız! Yalnız malı için alan, malına kavuşamaz. Yalnız güzelliği için alan, güzelliğinden mahrum kalır.) [Müslim]
(Güzelliği ve malı için bir kadınla evlenen, ikisinden de mahrum kalır. Dini için evlenene, mal ve güzellik de verilir.) [Taberani]
Peygamber efendimize inanmazsak kime inanacağız? Kendi nefsimize mi inanacağız? Dindar ise güzellik de ona verilir, deniyor. Allahü teâlâ her şeye kadirdir, çirkin bile olsa bize çok güzel gösterir onu. Demek ki bizim tek seçimimiz dindarlık olmalıdır. Dindar olursa, mutlu olmamak için hiçbir sebep kalmaz.
Kızlar da, kadınlar da, sadece dindar olanını, yani beş vakit namaz kılan, Ehl-i sünnet itikadında olan ve iyi huylu olup günahlardan kaçınanları tercih etmelidir. Dindarlık ön plana alınmazsa, o ailede huzur olmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder